Vrste agregatov

Pojem električna energija je v današnjem modernem in tehnološko naprednem svetu postala čisto samoumevna. Večina od nas razume dostop do električne energije kot osnovno življenjsko dobrino. Vendar vedno in povsod pa temu le ni tako. Na srečo obstajajo pripomočki kot so agregati. Njihova naloga je pretvarjati mehansko energijo (to energijo največkrat ustvarjajo bencinski ali diesel motorji) v nam vsem zelo iskano električno energijo. Agregati so nepogrešljivi na oddaljenih in nedostopnih terenih kjer uporabljamo prenosne agregate. Kot osnovno delitev v praksi jih delimo na mono fazne (do 12 kW) in trofazne (od 5 do 1000 kW). Bogata in zanimiva ponudba vas čaka na spletni strani proficenter.si kjer vam zagotavljajo kakovostne artikle znanih proizvajalcev Hitachi, Honda, Fogo in drugih. Zagotovijo vam tudi brezplačno dostavo ob nakupu.

dizel agregati

Agregate delimo na 2 vrsti:

Elektro agregati

Agregati zagotavljajo delovanje naših električnih sistemov tudi v razmerah nezadostne ali cenovno neugodne razpoložljivosti električne energije neposredno iz električnega omrežja, lahko pa vam elektro agregati pomagajo tudi pri reševanju drugih energetskih vprašanj. Glede na vaše potrebe se lahko odločite za kompaktne ali prenosne elektro agregate, lahko pa si date elektro agregate izdelati po meri. Prenosne agregate lahko vzamete s sabo na potovanje ali izlet ali na težko dostopna mesta, kjer ni električnega omrežja, lahko si omislite tihega prenosnega agregata, ki vas ne bo motil. Kamorkoli se odpravite, nikoli ne boste brez elektrike. Elektro agregati se uporabljajo v plovilih, kampih, avtodomih… Dobro je, da kupite kvaliteten in varen agregat, saj nekvalitetni elektro agregati lahko povzročijo število nesreč; lahko tudi povzročijo eksplozijo ob nepravilni uporabi.

Diesel in bencin agregat

Diesel agregati so ponavadi sestavljeni iz 4 taktnega motorja z direktnim vbrizgom, ki so primerni za večjo stopnjo obremenitve. Značilnosti, ki jih ima diesel motor so tudi nizka poraba goriva, hiter zagon in hitro prevzemanje obremenitve. Akumulatorji za zagon so navadno svinčeni. Toplota se odvaja z ventilatorjem, ki je v osnovni izvedbi primeren za do 50 stopinj celzija.  Diesel agregati vsebujejo izpušni sistem, ki je lahko dodatno nadgrajen z zvočno izoliranim izpuhom. Generator, ki go vsebujejo Diesel agregati je ponavadi trofazni in sinhroni. Generator je navadno tudi samodejno nadzorovan se samodejno filtrira.  Motor in generator sta mehansko povezana s pomočjo sistema prilagodljivih spojk in tesnil. Podnožje je ponavadi grajeno iz varjene pločevine. Občutljivi deli, ki sestavljajo motor so zaščiteni proti stikanju s pomočjo pokrovov in mrež. Diesel agregati so priporočljivi za dolgotrajnejša in bolj zahtevna dela

Objavite komentar